QINGDAO LANDPOWER MACHINERY CO., LTD.

Vodeće preduzeće specijalizovano za snabdevanje rezervnim delovima kamiona u Kini

Dom > Novosti > Sadržaj
Najosnovniji zajednički smisao održavanja kamiona
- Jun 02, 2018 -

Mi znamo da je mjenjač podeljen na dve vrste ručnih i automatskih. Manuelni menjač je uglavnom sastavljen od brzine i osovine; automatski menjač se sastoji od hidrauličkog pretvarača obrtnog momenta, planetarnog zupčanika, hidrauličkog sistema varijabilnog rastojanja i hidrauličkog sistema upravljanja. Dakle, na šta treba primati menjač?


Često zamjenjujete ulje za dobar ulje

Ulje menjača utiče na performanse menjača, a ulje menjača se redovno menja. Zbog uzajamne okluzije između brzina, potreban je veliki obrtni moment, tako da je potrebno ulje za prenosnike da podmazuje i ohladi zupčanik. I pošto je većina naših kamiona prevoz na velike udaljenosti, treba više pažnje posvetiti kvalitetu i blagovremenoj zamjeni prenosnog ulja.


I unutra i spolja moraju menjati ulje

Iako menjač koristi ulje, on takođe ima problema oksidacije i metamorfizma. Pošto je temperatura u menjaču veća od normalne temperature, ulje za podmazivanje će se oksidirati. Kada je temperatura visoka, viskoznost ulja za ulje će se smanjiti, a njegov adsorpacioni kapacitet će se smanjiti, posebno kod nekih starih vozila, pa je sigurno da se mora koristiti za neka stara vozila. Provjerite i održite održavanje na vrijeme.


Ulje koje uliva i manje ulja se ne koriste za vrhunsku upotrebu

Nakon vožnje određenog broja kilometara, proverite da li je ulje u menjaču. Kada se pronađe curenje ulja, uzrok treba odmah otkriti i održavanje se provjerava na vrijeme.

S obzirom da ulje u menjaču ulje dna menjača dostiže na površinu zupčanika, ulje se može pričvrstiti na površinu zupčanika kako bi se osiguralo dobro podmazivanje između zupčanika. Na primjer, ulje u menjaču je manji od normalne opsega, a ulje ne može prskati na površini svake brzine rotacijom zupčanika.


Kao rezultat, metalna površina stvara ogromnu toplotu, a lako je nositi površinu zupčanika. Kada je ozbiljan, on će zapaliti opremu i onemogućiti ga rotiranje.