QINGDAO LANDPOWER MACHINERY CO., LTD.

Vodeće preduzeće specijalizovano za snabdevanje rezervnim delovima kamiona u Kini

Dom > Novosti > Sadržaj
Naučite kako održavati delove kamiona
- Jun 02, 2018 -

Telo: ne samo za lepotu

Prašina i vjetar i kiša u prirodnom okruženju stvaraju malo oštećenja na bojama automobila, a temeljno čišćenje je od suštinskog značaja. Pored toga, zbog korozije kiše i kiseline u letnjim kišama i direktnog letnjeg snažnog svetla, površina kamiona će biti oksidovana. Za vreme sezone najbolje je napraviti seriju kozmetičkog održavanja od čišćenja, poliranja do voska, glazure ili premaza za površinu automobila, od kojih sve može održavati donju boju ili automobil automobila.

Unutrašnjost: čišćenje i sterilizacija mirisa

Kada je u pitanju izgled, unutrašnja dekoracija je najbolje utjelovljenje ukusa vlasnika. Vozilo uglavnom vrši novo "pometanje" za unutrašnju dekoraciju vozila. Instrument tabla mora da koristi različite debljine drvenih čipova ili dimenzija i popravi glavu u drugačiji stil, kao što je kosi trougao, pravougaonik ili oštro, a zatim ga obrišite u čistu tkaninu kako biste očistili instrument tablu. Nakon čišćenja prašine, koristi se poseban vosak instrumenta, a instrument tabla će se očistiti za nekoliko sekundi. Čišćenje kožnog sedišta može izbjeći preuranjeno starenje dermisa. Vlasnik bi trebao čistiti ulje i prašinu na dermisu i produžiti život kožnog sedišta.

Klimatizacija: važno je temeljito očistiti

Vrelo leto dugo u fazi preopterećenja klima uređaja, kondenzatora i kondenzacione mreže rezervoara za vodu prikupilo je puno nečistoća, a ne blagovremeno očistiti, skratiti vijek trajanja klima uređaja i lako se razvijati bakterijama, uzrokujući miris u automobilu za proizvodnju plesni. Dugo vremena u ovoj sredini, ljudi će osetiti vrtoglavicu, mučninu i čak izazvati respiratorne bolesti. Zbog toga, nakon ulaska u jesen, klima uređaj treba temeljito očistiti. Nakon čišćenja klima uređaja, predlaže se zamena novog elementa filtera za klimatizaciju ili očistiti originalni filter i ponovo ga instalirajte.

Skylight: blagovremeno čišćenje može produžiti život

Ako se krovni prozor koristi dugo vremena, u kliznim šinama i pukotinama će biti malo šljunka, a vreme je dugo. U razmaku između rama i pečata biće pesak. Ako se ne očisti na vreme, smanjuje se pečat svetla u kišnoj sezoni i prouzrokuje curenje. U ovom trenutku, potrebno je samo otvoriti svetlarnicu i pažljivo očistiti mekom krpom. Pesak u kadru može izbjeći curenje.

Održavanje motora u kamionu

Motor: provjerite antifriz uljne kočnice

Nakon upotrebe motora u određenom vremenskom periodu, naročito u kamionu koji je iskusio vožnju na daljinu, unutrašnji deo motora deponuje sloj uljnog mulja. Dugo vremena će uzrokovati povećanje potrošnje goriva, smanjenje snage i čak oštećenje motora. Tokom sezone, motor treba očistiti. Istovremeno, redovno se proverava ulje u motornoj sobi, kočiono ulje i antifriz, da bi se videlo da li je ulje dovoljno ili ne, bilo da je pogoršano ili ne, i da li je ciklus zamene kao krv kola i period zamjene mora biti zamijenjen kako bi se osigurala glatka cirkulacija ulja.

Guma: zadržati pritisak u gumama na vreme

Guma je "stopala" kamiona. Ona igra važnu ulogu u bezbednoj vožnji vozila. Ljeti, zbog visoke temperature, pritisak u gumama ne bi trebao biti previše visok. U suprotnom, postoji rizik od odbijanja. U jesen je temperatura relativno niska. Pritisak pneumatika treba dodati kako bi se održao potreban opseg pritiska. Bolje je pripremiti barometar, redovno testirati pritisak u gumama i naduvavati u vremenu kada pritisak u gumama nije dovoljan. Gazeća guma skrivena na površini gume ne može se zanemariti. Vreme korišćenja će postepeno postepeno gazeći, tako da guma treba proveriti, popraviti ili zamijeniti na vrijeme.