QINGDAO LANDPOWER MACHINERY CO., LTD.

Vodeće preduzeće specijalizovano za snabdevanje rezervnim delovima kamiona u Kini

Dom > Novosti > Sadržaj
Ispušni deo motora za ispiranje je i dalje vešt!
- Jun 02, 2018 -

1, pritisak vode ne bi trebao biti previsok

Posledice: krug uništenja

Pošto postoje različite linije u mašinskoj prostoriji, elektronske komponente, kao što je motor, kutija osigurača, ako je pritisak vode previsok, malo oštećena linija će uzrokovati kratak spoj, osigurač osvetljenja, teška osoba direktno zapaliti čitavo kolo board.


2. Motor se ne može ispirati kada je motor visok

Posledice: pucanje cilindara

Kada automobil radi velikom brzinom ili dugo vremena, temperatura motora će biti vrlo visoka, a sada je ljeto kada temperatura jaja nije problem. Kada se voda ispere vodom, telo cilindra motora lako se pukne zbog ekspanzije i kontrakcije toplote, pa je popravak mala stvar, usmerite motor!


3. Pištolj za vodu visokog pritiska ne može se koristiti za ispiranje farova

Posledice: farovi ozbiljno zamagljuju

Sada su mnogi vlasnici zbunjeni zbog čega novi automobil zamagljuje nakon pranja vozila, a očigledno može videti paru koja se odnosi na pranje farova sa visokotlačnim vodenim pištoljem kada pereš auto.


Nije li to vakum?

Čak iako je u vakuumu velika svetlost, u vazduhu će se pojaviti mala rupa, koja se koristi za ispuštanje toplote svetlosti. Pod pritiskom vodenog pištolja visokog pritiska, voda će i dalje biti "pritisnuta" u lampu. Veoma je teško ukloniti.


Ako se farovi ponovo montiraju, ne isperite prednja svetla. Originalna montaža farova je svuda otvorena, a zatim je promenjena na različite svetle farove. Prednja svetla će često biti diskvalifikovana. Stoga, vlasnik automobila ne sme koristiti vodu za čišćenje farova. U mašinskoj sobi, moramo obratiti pažnju kako ne prskati vodu na pretvorenim svjetiljkama, kako ne bi se pretvorio u "cilindar zlatne ribe".


Na kraju, nakon što se mašina ispere, miris se takođe očisti, samo treba da koristimo peškir da bi se osušila prostorija motora, a zatim pokrenite motor, uz toplotu motora da "pari" da započne vodu motora !