QINGDAO LANDPOWER MACHINERY CO., LTD.

Vodeće preduzeće specijalizovano za snabdevanje rezervnim delovima kamiona u Kini

Dom > Novosti > Sadržaj
Pogrešno održavanje kamiona motora
- Jun 02, 2018 -

Motor je poput ljudskog srca, koji igra apsolutno važnu ulogu u kamionu. Ako ne obratite pažnju na male patogene, često ćete uzrokovati gubitak funkcije srca, koji se takođe primjenjuje na kamione. Mnogi vlasnici veruju da redovno održavanje kamiona nije veliki problem, ali je uticalo na životni vek kamiona motora na suptilan način. Evo nekoliko malih problema koji lako izazivaju probleme sa kamionskim motorom. Nadam se da će vlasnici posvetiti više pažnje kada koriste i održavaju kamione.


Neredovno održavanje

Redovno održavanje motora je veoma važno, veliki broj stručnjaka za održavanje, u rukama za popravku kamiona, vozilo izazvano kvarom motora uzrokovano neispravnošću ukupnog kvara od 50%. Može se videti da održavanje motora igra ključnu ulogu u produženju životnog vijeka vozila. Ne samo u redovnom periodu održavanja radi održavanja motora, prilikom vožnje kroz neke posebno vlažne ili prašine, naročito velike površine, komponente povezane sa motorima vrše određeni pregled i održavanje.


Pogoršanje ulja i loše jezgro filtera ulja

Maziva ulja različitih razreda će se menjati u toku upotrebe. Nakon određene kilometraže, performanse se pogoršavaju, što može dovesti do problema kod motora. Kada ulje prođe kroz pore filtera za ulje, čvrste čestice i viskozne supstance ulja se akumuliraju u filteru. Ako je filter blokiran, ulje ne može gladiti kroz jezgro filtera, proširiti jezgro filtera ili otvoriti sigurnosni ventil, od obilaznog ventila kroz, ipak vratiti prljavštinu u podmazujući deo, kako bi ubrzao habanje motora brže, pogoršanje unutrašnjeg zagađenja. Dakle, važna je i redovna zamena filtera za ulje. Ne dodajte manje ulja, ali ne dodajte previše, a ne skuplje brend sintetičko ulje je bolje, pogodno za ulje vašeg automobila je najbolje.


Unutrašnja cev prljava

Ako vozilo često putuje u cestovnom saobraćaju sa više prašine i lošeg kvaliteta vazduha, obratiti pažnju na čišćenje ulazne cevi i obezbeđivanje glatkog unosa. Ulazna cev je veoma važna za normalan rad motora. Ako je usisna cev suviše prljava, to može dovesti do smanjenja efikasnosti, tako da motor ne može raditi u opsegu normalne izlazne snage, što pogoršava habanje i starenje motora. Koliko je moguće hodati u oblasti gde je prašina puno, istovremeno, mreža za klimatizaciju takođe treba obratiti pažnju na zamjenu.


Slabo održavanje sistema goriva

Održavanje sistema goriva uključuje zamenu filtera za benzinske filtere, čišćenje karburatora ili mlaznice za gorivo i snabdevanje naftovoda. Redovno očistite sediment sedišta, uklonite sediment u filteru za gorivo, pravilno održavajte vazdušni filter, rezervoar za ulje i cevovod. Kada čistite sistem goriva, koristite motor kako biste uklonili sredstvo za čišćenje, jer uklanjanje sredstva za čišćenje nije potrebno demontirati sistem goriva. Sa jedne strane, može se koristiti za čišćenje sistema goriva. Sa druge strane, korisno je zaštititi sistem goriva na motoru.